DISSABTE GRAN 2022

L’any 2019 vam estrenar una nova proposta de participació a l’escola: el Dissabte Gran de Magòria. Va ser tot un èxit, i vam apostar per repetir l’experiència cada any. La pandèmia no ens va deixar fer-ho, ni al 2020 ni al 2021, però aquest 2022 vam poder gaudir, per fi, d’aquesta jornada tan emblemàtica.

Durant tot un dissabte (matí, tarda i vespre), l’escola s’omple d’activitats, participació i entusiasme. Una proposta oberta a tota la família magoriana (actual i antiga), i també a totes les persones que ens vulguin conèixer. El dissabte 17 de desembre era el gran dia, tot estava preparat. La pluja ens va fer patir fins a última hora, però, finalment, el Sol de Magòria es va imposar i vam tenir una jornada sense passar per aigua.

El tret de sortida (mai millor dit) va ser la segona edició de la Cursa Solidària pel barri, enguany a favor de la Fundació Canpedró, entitat que atén les persones més vulnerables del barri. Per apuntar-se a la cursa, no calia pagar diners, sinó donar solidaritat amb productes que ens havien demanat des de Canpedró. El punt de trobada era davant del Centre Cívic Font de la Guatlla, entitat que ens va ajudar en tot moment a fer possible les activitats al barri (moltes gràcies, Julià, per posar-ho tot tan fàcil). Malgrat la pluja prèvia i la incertesa meteorològica, tots/es els/les atletes estaven sota la gran pancarta que vam crear per a l’ocasió (un èxit de participació en totes les categories). El David i el Dani feien d’speakers, mentre un grup de pares i mares voluntaris estaven repartits per tot el recorregut com a membres de seguretat i control (mil gràcies, sense vosaltres la cursa no hauria estat possible). La música sonava i l’ambient festiu es va encomanar a tota l’assistència, més enllà de la “rivalitat esportiva”. La cursa va anar molt bé i la part solidària, encara millor: vam aconseguir recollir més de 450 kg de productes destinats a la Fundació Canpedró. 450 kg de solidaritat a favor d’aquesta bona causa, moltes felicitats i moltíssimes gràcies!

El David va repartir les medalles i, tot seguit, va arrencar la segona proposta del Dissabte Gran: un tast de balls llatins per moure l’esquelet. La Queralt i la Deisi van fer moure petits i grans a ritme de salsa i, sobretot, una bona barreja d’alegria i consignes per poder fer cada passa.

El pati de Primària estava obert per participar en els diversos tallers creatius que havien preparat pares, mares i mestres de l’escola: atrapa-somnis, xapes, maquillatge, jardineria, diademes, clauers... Un seguit de reptes que podien fer els assistents (especialment, nens i nenes) i endur-se un bon record a casa. Volem agrair especialment la complicitat i el compromís que van mostrar els pares i les mares que s’encarregaven de cada taller. Sense ells i elles, això no hauria estat possible.

Cap a les 14 h, vam tancar l’escola. Hora de dinar i agafar forces per a la tarda.

A les 17 h, una altra proposta d’activitat. Vam obrir les portes de tota l’escola per passejar per les diferents aules i veure aquells treballs que està fent cada curs. Nens i nenes ensenyant a pares i mares el seu espai vital durant tantes hores al dia és d’allò més enriquidor. Tothom podia moure’s per on volgués, d’un edifici a l’altre, i trobar-se al pati per compartir un bon berenar.

De fet, una part del pati es va convertir, durant la jornada, en un bar al més pur estil casolà. Els nens i les nenes de sisè van oferir una gran varietat de begudes i menjars de qualitat, per recollir diners per al viatge de fi de curs. També van vendre samarretes amb el nou logotip de l’escola, carmanyoles, gots reutilitzables... Cal agrair la col·laboració dels pares i mares de sisè per fer possible aquest repte,  preparant berenars, carregant begudes, posant els llums de festa major...

A mitja tarda, quan el fred i la foscor començaven a fer acte de presència, era moment de moure el cos i encendre els llums de festa major al pati. Començava el gran concert, a càrrec del grup ‘Black&White’. Versions dels anys 70 i 80 que van fer moure l’esquelet al públic assistent. Bona música i millor companyia per combatre el fred.

S’apropava l’hora de tancar l’escola, i quina millor manera de fer-ho que amb els nostres petits Diables de Magòria. La colla va estar a punt de desaparèixer en temps de pandèmia, però han sabut ressorgir de les brases per tornar a fer (corre)foc. Vam tornar al punt d’inici de la jornada (davant del Centre Cívic Font de la Guatlla), per gaudir de l’espectacular correfoc de la nova colla de Diables de Magòria. Les espurnes il·luminaven la foscor i va ser una pujada d’adrenalina per a petits i grans. La festa va acabar amb la tradicional encesa final.

Un dissabte especial, emblemàtic i participatiu, que recordarem. Ja tenim ganes que arribi la tercera edició del Dissabte Gran de Magòria. A totes aquelles persones que ho han fet possible, gràcies!