DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

No sols és important la part externa de l'educació. Ho és també i molt fonamentalment l'evolució interna; el vessant menys visible, més psicològic. Moltes vegades el desconeixement de per què es produeixen determinades situacions a la vida del nen genera una inquietud o ansietat en els pares, que es manifesta després en un desequilibri en la relació amb el nen.

 

Per combatre aquesta inseguretat, no hi ha res millor que la informació.

 

L'Escola Magòria compta per això amb un psicòleg escolar en l'equip base que completa la labor del mestre/a per mantenir correctament informada la família.

 

Es pot sol·licitar una entrevista amb el psicòleg per tractar qualsevol problema que les famílies puguin tenir i que pugui afectar el nen.

 

El psicòleg orienta el mestre i els pares sobre les conductes correctores i activitats de recuperació que el nen amb dificultats ha de realitzar.

 

El departament de Psicologia de l'escola incideix en diferents aspectes informatius: per una banda, promovent els Tallers de Psicologia Infantil: xerrades que es realitzen sobre aspectes habituals i importants de desenvolupament psicològic del nen/a i sobre l'univers de relacions familiars i escolars que incideixen sobre ells.

 

Per una altra banda, s'entrega al final dels tallers un ampli dossier dels aspectes més importants tractats, consells i orientacions pràctiques.

També es realitzen, alternativament, tallers de Salut i Pedagogia. L'objectiu, a més a més d'informar, és aportar a les famílies un fons documental bàsic que els faciliti la comprensió del desenvolupament del seu fill/a.