Activitats Alkaria 2018-2019

Amb motiu dels 50 anys de l’Escola Magòria, l’ONGD Alkaria ha desenvolupat una acció anomenada 50 D’ESCOLA MAGÒRIA – 15 ANYS DE COOPERACIÓ, on posàvem de manifest els 15 anys desenvolupant projectes i accions conjuntament per difondre els valors de la solidaritat i la cooperació des de l’àmbit del món educatiu.

Engegàvem l’acció, com cada any, amb les dues xerrades que Alkaria realitza als nens i nenes de 6è per donar a conèixer de forma general el món de les ONG i la tasca que desenvolupen, i de forma particular el projecte que aquest any Alkaria desenvoluparà amb l’ajut anual de l’escola.

Aquest projecte consistirà a comprar i portar material pedagògic per a les escoles de Koundara Kaba i Monuting de Bonconto, Velingara, Senegal. Els alumnes de 6è han entès que, per gaudir d’una educació plena, cal desenvolupar aptituds plàstiques i creatives per potenciar el vessant artístic de l’infant. Malauradament les escoles de primària del Senegal gaudeixen de pocs materials pedagògics per desenvolupar aquestes sensibilitats. Tanmateix, des de fa 5 anys, l’ONGD Alkaria manté mínimament equipades aquestes dues escoles del Senegal amb tota mena de material i la posada en marxa d’un casal anual d’estiu on voluntaris catalans i senegalesos desenvolupen accions de lleure, artístiques i esportives. Aquest any l’Escola Magòria aportarà l’ajut a l’ONGD Alkaria amb aquesta finalitat.

Per finalitzar l’acció, els alumnes de 6è van vendre la samarreta solidària d’Alkaria a l’estand que l’entitat va disposar a la festa dels 50 anys de l’escola, on també es podien veure fotografies de tots aquests anys de cooperació desenvolupada conjuntament.