MAF 2023, XIII edició

Per fi, després de tres anys, recuperem el format MAF que tant ens agrada per a aquest concurs carregat de participació, sensibilitat, qualitat, creativitat i complicitat. Tornar a arrencar qualsevol dinàmica costa més que mantenir-la al ritme establert, i això és el que ha repercutit enguany, amb una participació menor que abans de la pandèmia. Però tornem a ser aquí, amb les ganes de sempre i més força que mai. L’any vinent, segur que continuarem remuntant el terreny que la pandèmia ens ha fet perdre.

Enguany, s’han presentat a concurs 94 fotografies i s’han mostrat al vestíbul de Primària perquè tothom pugui votar la que més li agrada de cada una de les cinc categories establertes. Veritablement, i com hem dit en altres ocasions, és un plaer veure el vestíbul carregat de tantes expressions en la instantània.

Després d’un minuciós procés de recompte (realitzat per nens/es de sisè, gràcies!) de les 162 paperetes dipositades a l’urna de votacions (37 no eren vàlides, recordeu que cada persona pot votar una sola vegada), arriba l’hora de la veritat per saber quines imatges són les més valorades pels assistents. Aquestes votacions formen el Premi del Públic. Gràcies a tothom per la vostra complicitat i bon gust.

A més d’aquest premi, i independentment dels vots assolits i de la categoria a la qual pertany, el jurat MAF escollim la fotografia que més ens ha agradat, valorant la tècnica, la intencionalitat, el títol, la qualitat d’imatge... Aquest és el Premi Paco Elvira, un premi especial amb el qual volem retre homenatge al Paco, un antic pare de l’escola i reconegut professional de la fotografia que ens va deixar el 2013.

Les fotografies guanyadores del tretzè concurs MAF 2023 sobre fotografia a l’Escola Magòria han estat:

CATEGORIA “FOTOS NOCTURNES”

            La llama incombustible (76), de Miguel Rueda

CATEGORIA “ART I FOTOGRAFIA”

            El drac de la platja (51), de Bruno Shreiner

CATEGORIA “JUVENIL”

            El meu gos és diferent (27), de Sofia Sayde

CATEGORIA “INFANTIL”

            La casa flotant (25), de Diego Marzo

CATEGORIA “REIVINDICA”

            Buscant un altre cor de la ciutat, Montjuïc! (7), de Carolina Vázquez

PREMI ESPECIAL “PACO ELVIRA”

            De la categoria “Art i Fotografia”: La dona a la finestra (Salvador Dalí) (49), d’Ariadna Peiró

 

Volem felicitar les persones guanyadores, però també (i especialment) totes aquelles que hi han participat. Sense aquesta complicitat, el concurs MAF no seria possible. També volem agrair la col·laboració de totes aquelles persones que fan que el concurs MAF es pugui dur a terme.

Visca el MAF i... Visca Magòria!

Gràcies a tothom i fins l’any vinent.

Comitè Organitzador MAF 2023