A la Filmoteca

Al gener vam anar a la Filmoteca de Catalunya. Com era un dia plujós, tots hi vam entrar una mica xops. El primer que vam fer va ser mirar uns titelles i unes coses que eren il·lusions òptiques, vam veure un projector gegant i un de més petit. Després, ens van ensenyar una joguina en forma cilíndrica que es deia zoòtrop; quan miraves per un forat i la giraves, es veien unes imatges en moviment.

A continuació, vam anar a una sala d’exposicions on hi havia coses interessants, tot i que ens hi vam estar poca estona.

Més tard, vam anar a una sala enorme en què hi havia una pantalla gegantina i les parets de diferents tipus de materials, perquè no fes eco i s’escoltés perfectament per tota la sala. Allà vam fer moltes preguntes. Aquella sala tenia una cosa que va cridar l’atenció a tothom: era la butaca vermella de Joan Brossa. Li agradava tant anar a mirar pel·lícules que li van fer una cadira per a ell. La gent seu en aquella cadira en honor seu.

En aquelles sales, quan la gent ve a veure pel·lícules o documentals, no poden fer el següent: no poden menjar ni aixecar-se, no poden beure qualsevol tipus de líquid...

Tot seguit, vam anar a una altra sala, no tan gran, a mirar una pel·li de Buster Keaton, que tracta d’un noi que vol ser detectiu i, mentre somia, entra a dins d’una pel·lícula.

Finalment, ens van donar un cartró on hi havia una pregunta i després la contestàvem i la tornàvem.

Ho vam passar molt bé, us recomano anar-hi!

Maria P.