Premis D'escacs

El curs 2013-2014 acaba i, com cada any, arriba el moment de conèixer els campions del torneig final de curs d’escacs. Aquest curs destaca per l’enorme competitivitat que han demostrat els alumnes de 5è i el gran nivell escaquístic dels alumnes de 6è.

A les finals de 5è el Xavi va quedar campió, però no va poder respirar tranquil fins a conèixer que el desempat amb l’Unai li donava el primer lloc. L’Unai va realitzar una gran feina en les partides finals i va derrotar l’Álvaro, l’Aleix i el Xavi, però la millor puntuació durant tot el curs del Xavi el va relegar a un segon lloc. L’Álvaro, molt regular durant el torneig, va quedar tercer. La Noa i l’Aïda van quedar igualades en quarta posició.

Als alumnes de 6è els recordarem per moltes coses, però jo els recordaré especialment per les seves bones partides d’escacs en general. I, en particular, cal destacar la Laia i el Guillem López, que van jugar una final emocionant, en la qual la Laia va combinar i calcular una sèrie de jugades per fer mat al Guillem de manera excel·lent. Abans, a les semifinals, també va vèncer el Roc amb una combinació tàctica magnífica. El Quim va quedar tercer en guanyar el Roc. Voldria felicitar a tots per la seva feina i esforç.

També convé comentar l’entusiasme que van demostrar els alumnes de 3r i 4t als tallers d’escacs de colònies,; allà van aprendre que amb un tauler d’escacs i una mica d’imaginació es poden realitzar molts jocs divertits.

Bon estiu a tots i els que es van quedar sense premi recordeu: “De pocas partidas he aprendido tanto como de la mayoría de mis derrotas.” (J. R. Capablanca, excampió del món).

Patxi Molinas