CARAVANA SOLIDÀRIA A KHORBAT

Durant la Setmana Santa de 2007 l’Escola Magòria va travessar les fronteres i va viatjar cap al Marroc.

Ja fa uns dos anys que col·laborem amb l’Associació Al-Karia (“El Poble”), una entitat catalana (dirigida per dos exalumnes de l’escola) que coopera amb entitats marroquines a favor del seu desenvolupament social. La tasca d’Al-Karia es realitza especialment en una petita població anomenada El Khorbat (“Les Runes”), un poblat ubicat a les portes del desert (per sota de l’Atles, al costat de Tinejdad). Viu gràcies a l’oasi que té a prop, i que va crear fa uns anys l’Associació El Khorbat pel Desenvolupament Integral (AEDI). Els nostres alumnes de Cicle Superior ja han fet diverses xerrades de sensibilització i han contactat amb nens i nenes de la zona.

Durant aquest temps l’escola ha fet un donatiu de diners a Al-Karia com a ajut per continuar desenvolupant la seva tasca, però enguany vam voler anar una mica més enllà. Per Setmana Santa vam organitzar una caravana solidària de materials escolars, amb la important participació de moltes famílies magorianes. Un grup de quatre persones, encapçalades pel Dani (mestre de tercer de l’escola), va anar a portar la primera remesa de materials.

Allà també vam poder participar en activitats plàstiques i esportives amb uns noranta nens i nenes del poblat. Així mateix, es va establir contacte amb els educadors de l’Associació AEDI. Va ser un donatiu de materials, però també un intercanvi de propostes i metodologies de treball educatiu.
L’experiència va ser intensa i gratificant per a ambdues bandes.

La resta de materials es va enviar a la fi de maig (bolígrafs, carpetes, fulls, plastilina, paper de seda, cartolines, tisores, gomets, barres adhesives, regles, llapis, retoladors…); una extensa llista amb uns 250 kg de materials va arribar a una zona amb pocs recursos, però amb moltes ganes de tirar endavant.

A les moltes famílies que vàreu col·laborar amb la iniciativa, moltíssimes gràcies!

Per a més informació podeu consultar:

http://eljorbat.com/ct.associacio.htm

http://www.ferkla.org/elkhorbat.htm