Tarda Literària 2017

La Tarda Literària arriba ja a la seva XXI edició, i cada any ens continuen apassionant les històries que s’hi expliquen. Des de les endevinalles, poesies, dites... que ens mostren nens i nenes de Parvulari, passant per les històries breus i màgiques dels més petits de Primària, i acabant per aquelles narracions literàries que podríem trobar en un llibre de butxaca que ens construeixen els més grans. El plaer per la paraula neix i, amb els anys, es va fent gran, i com més gran es fa, més costa desenganxar-se de les línies que ens obren la imaginació.

De fet, els nostres petits artistes es fan grans, però això no vol dir que abandonin la seva faceta més creativa. Enguany, i coincidint amb les jornades literàries i jocs florals que s’organitzen en aquestes dates, vam poder compartir amb tots els assistents la il·lusió que ens fa veure que les ganes d’explicar històries van més enllà dels cursos de Primària, i vam poder felicitar una exalumna de l’escola que, en una mateixa setmana, va ser premiada en tres concursos literaris que havia participat com alumna de Secundària (de la Institució Montserrat). Entre la vergonya i la sorpresa, la vam felicitar per la feina feta. Bravo, Noa!

Quan va finalitzar l’acte al pati de Primària, tothom va poder pujar a les classes per endinsar-se en les mil i una històries de cada nen/a de l’escola, cada una amb la seva màgia, totes amb la il·lusió de compartir-les amb qui vulgui.

 

A més, enguany els nens i nenes de sisè havien preparat una campanya de sensibilització que van poder difondre a la resta de nenes/es i al públic assistent. A través de l’ONGD AlKaria (entitat que col·labora amb l’escola des de fa més de 10 anys), van fer un treball de coneixement i sensibilització sobre la situació que viuen els refugiats. Aquest any van fer una samarreta amb el lema “Casa nostra, casa vostra”, que van vendre als assistents. Bé, van vendre fins que es van esgotar. Tot un èxit. I tots els diners recaptats, a favor d’una bona causa.

 

La XXI Tarda Literària va estar patint de si es feia o no per les gotes que queien hores abans de començar i la possible pluja que podia caure, però, una vegada més, el Sol de Magòria va fer acte de presència i vam poder gaudir d’una tarda inoblidable, plena de màgia, creativitat, felicitacions i sensibilització. A veure que ens prepara la XXII edició. De moment, ara és hora de llegir i escriure molt.