IV Setmana Cultural

Any rere any la Setmana Cultural es va consolidant com una proposta que, cada vegada més, interessa a les famílies de l’escola.
En aquesta ocasió hem tractat d’ocupar tot l’arc d’edats perquè també els nens-es de P3 tinguessin la seva tarda especial.

Durant la setmana del 5 a l'11 de març es van oferir les activitats següents:

Dilluns, 5
Als locals de Parvulari, “Fly Away”. Espectacle de titelles en anglès dirigit als més petits, per la companyia Pea Green Boat. Una poètica i original història d’una eruga que somiava volar. Els nens i nenes s’ho van passar d’allò més bé i hi van poder participar cantant les cançons de l’espectacle que prèviament havien après a classe d’anglès amb la Silvia i el Sergi. Excel·lent proposta i un camí per continuar en el futur.

Dimarts, 6
Inauguració del MAF (Magòria Aplec Fotogràfic). Sisena edició del concurs de fotografia. El vestíbul de Primària es va omplir de fotos i de públic interessat a veure-les i participar en les votacions.
A la primera planta de Primària es va projectar un vídeo de les activitats d’Alkaria, ONG que treballa l’alfabetització de nens i nenes del sud del Marroc i amb la qual col·labora l’escola.

Dimecres, 7
Al pati de Primària es va realitzar l’activitat més animada i participativa de la setmana: tots a ritme de swing. El coreògraf i ballarí Hèctor Artal va impartir una “màster class” de swing extraordinàriament divertida i que va servir perquè el nombrós públic (nens i adults) s’iniciés en les tècniques del swing.

Dijous, 8
Pati de Primària. L’esdeveniment de més llarga tradició a l’escola: la Tarda Literària, ja per la seva XVIII edició. Com sempre la lectura pels seus autors de les obres seleccionades va commoure i va fer aflorar somriures als assistents igual que les entranyables actuacions dels pàrvuls. Acabat l’acte, es van poder visitar les classes de Primària per veure l’exposició de totes les obres literàries escrites pels nens i nenes de l’escola.

Diumenge, 11
Al pati de Primària es va realitzar un altre clàssic: el VII Magotroc, que cada any amplia la participació i fa propostes basades en el reciclatge, l'intercanvi, el comerç just, tallers de manualitats, etc. Al llarg del matí de diumenge el pati de Primària es va convertir en un lloc de trobada festiva i solidària.
Durant la setmana diverses classes de Primària van organitzar el seu “Racó del Llibre” amb exemplars aportats pels propis nens i nenes.
I a Parvulari es va iniciar una experiència que esperem que tingui continuïtat: “Avi, explica’m un conte”, en la qual s’invita els avis i àvies a col·laborar amb l’escola dels seus néts, fent-los partícips del seu procés educatiu.

La Setmana Cultural va contribuir, un any més i esperem que per molt temps, a acostar l’escola a les famílies i a completar la nostra oferta educativa. Gràcies a tots i tornem a trobar-nos el pròxim curs.

Titelles

MAF i AlKaira

Swing

Tarda Literària

MAGOTROC